Aktiviteter i Ekhagsstugan

Äntligen har vi kommit igång med lite fler gemensamma aktiviteter i stugan. Förutom en välbesökt loppis tidigare i höst har vi på temat Ekhagsbor berättar haft

En spännande och lärorik kväll om ortnamn i vårt närområde och allmänt varför de heter som de heter, vem som bestämmer och hur de förändras. Staffan Nyström, professor i nordiska språk med inriktning mot namnforskning delgav oss kunskaper och erfarenheter från sitt mångåriga arbete med ortnamn både nationellt och internationellt. Vi var drygt 20 som deltog.


I söndags hade vi julpyssel i stugan då ett 30-tal barn och vuxna i olika åldrar gjorde flätade hjärtan, smällkarameller, kransar, bakade pepparkakor, glöggade, åt godis och grillad korv mm Tack alla som hjälpte till!

2407-1

Inför nästa år planerar vi fler aktiviteter bla vinterloppis, filmvisning, påskkul, valborgsmässobrasa (om det går att hitta en godkänd plats). Kom gärna med förslag på aktiviteter som kan främja gemenskapen i området och ju fler som vill hjälpa till desto bättre!
Vi hoppas fler vill bli medlemmar! Kostar 125kr/år för enpersonshushåll och 200kr/år för flerpersonshushåll. Bankgiro 5328-8593 eller Swish 123 545 72 05. Ange avsändare, mailadress och antal i hushållet.

Om vi inte hörs före önskar vi i styrelsen

God Jul och Gott Nytt År